Microsoft geeft op patchdinsdag 10 bulletins uit die in totaal 34 beveiligingsrisico’s verhelpen. Van twee lekken was Microsoft al sinds februari en april op de hoogte. Vooral Windows wordt onder handen genomen. Het leeuwendeel van de update moet het besturingssysteem verlossen van een aantal beveiligingslekken, waarvan Microsoft er twee als kritiek bestempelt. Verder worden Office en […]

Advertentie

Microsoft geeft op patchdinsdag 10 bulletins uit die in totaal 34 beveiligingsrisico’s verhelpen. Van twee lekken was Microsoft al sinds februari en april op de hoogte.

Vooral Windows wordt onder handen genomen. Het leeuwendeel van de update moet het besturingssysteem verlossen van een aantal beveiligingslekken, waarvan Microsoft er twee als kritiek bestempelt. Verder worden Office en Internet Explorer weer een stukje veiliger gemaakt.

Late reparaties
De update zal ook Security Advisory 980088 en 983438 oplossen. Die lekken zijn respectievelijk als sinds februari en april bekend. Voor die laatste is er zelfs al uitbuitcode in omloop.

De update voor SA980088 dicht een informatielek in Internet Explorer op Windows XP; die voor SA983438 verhelpt een kwetsbaarheid in SharePoint waarmee een cross-site-scriptingaanval kon worden uitgevoerd.

Advertentie