Value add distributeur Copaco wil zich in de toekomst sterker focussen op de distributie van smartphones. Het bedrijf heeft recent distributieovereenkomsten afgesloten met Acer en Dell voor de verdeling van het volledige smartphone assortiment van beide fabrikanten. Ook de Blackberry zit in de nieuwe business unit die opgezet wordt. Uit onderzoek is gebleken dat er […]

Advertentie

Value add distributeur Copaco wil zich in de toekomst sterker focussen op de distributie van smartphones. Het bedrijf heeft recent distributieovereenkomsten afgesloten met Acer en Dell voor de verdeling van het volledige smartphone assortiment van beide fabrikanten. Ook de Blackberry zit in de nieuwe business unit die opgezet wordt.

Uit onderzoek is gebleken dat er binnen de 2 jaar meer smartphones dan laptops of pc’s zullen verkocht worden.  Volgens Gartner zal de verkoop van smartphones tegen 2012 verdrievoudigen van 139 miljoen tot 491 miljoen exemplaren. Tegelijkertijd zal de PC markt een groei kennen van 290 miljoen naar 443 miljoen exemplaren.
 
Met het oog op deze nieuwe marktontwikkelingen, wilt Copaco zich profileren als smartphonedistributeur. “Ondanks de crisis blijft de verkoop van smartphones in stijgende lijn gaan,” zegt managing director Régis Vermeire van Copaco. Ook de computer- en andere ICT- producenten hebben deze stijging gemerkt, want zij investeren steeds meer in de ontwikkeling en productie van smartphones, 3G enabled netbooks en 3G tablets. Om in te spelen op deze nieuwe trend hebben we besloten een nieuwe telecomdivisie op te richten. Deze divisie zal niet alleen instaan voor de distributie van smartphones, maar ook voor de verdeling van connected displays, software oplossingen, waaronder DME EXcitoren accessoires zoals multiladers en laders op zonne-energie, radar melders, Care Electronics producten,.. We richten ons in de eerste plaats op IT resellers/retailers, aankoopgroeperingen en B2B klanten”
 
Copaco sloot overeenkomsten af met Dell, Acer en Blackberry voor de distributie van de volledige smartphone assortimenten waaronder de Dell Mini Inspiron 5” tablet smartphone (beschikbaar eind dit jaar) en de nieuwe Android gebaseerde Acer Liquid familie. Het assortiment wordt vervolledigd met de Archos 5 – 7 en 9” tablets gebaseerd op Android en Windows 7.
 

Geen velden gevonden.