Een half miljoen Belgen had op 1 juni al zijn belastingaangifte online ingevuld op tax-on-web. Dat is opnieuw een stijging tegenover het jaar ervoor. Vorig jaar waren er 330.563 elektronische aangiftes op 1 juni, dit jaar zijn het er 479.991. Het cijfer van een half miljoen is niet het definitieve aantal gebruikers, aangezien de Belg […]

Advertentie

Een half miljoen Belgen had op 1 juni al zijn belastingaangifte online ingevuld op tax-on-web. Dat is opnieuw een stijging tegenover het jaar ervoor.

Vorig jaar waren er 330.563 elektronische aangiftes op 1 juni, dit jaar zijn het er 479.991. Het cijfer van een half miljoen is niet het definitieve aantal gebruikers, aangezien de Belg nog tot 15 juli heeft om zijn aangifte in te dienen. Op het moment van schrijven staat de teller op 505.172.

Alles samen moeten dit jaar 6,8 miljoen aangiftes worden ingediend. Vorig jaar gebeurden er uiteindelijk 2.499.465 online, ongeveer een derde van het totaal. Staatssecretaris voor Financiën Bernard Clerfayt hoopt dit jaar de kaap van de 3 miljoen elektronische aangiftes te overschrijden.

Terwijl het aantal elektronische aangiftes elk jaar stijgt, daalt het aantal belastingbrieven die niet of te laat toekomen. Vorig jaar was hun percentage 8,15 procent.

Advertentie