Chipfabrikanten Intel en Qualcomm hebben elk een dualcoreversie van hun netbookprocessors aangekondigd. Daarmee kan je zeer krachtige, maar toch dunne netbooks of smartphones maken.   Algemeen manager bij Intel Matthew Parker zei na de aankondiging dat de chips eind dit jaar al in minilaptops zouden moeten zitten. De chips maken het ook mogelijk om netbooks van […]

Advertentie

Chipfabrikanten Intel en Qualcomm hebben elk een dualcoreversie van hun netbookprocessors aangekondigd. Daarmee kan je zeer krachtige, maar toch dunne netbooks of smartphones maken.
 

Algemeen manager bij Intel Matthew Parker zei na de aankondiging dat de chips eind dit jaar al in minilaptops zouden moeten zitten. De chips maken het ook mogelijk om netbooks van amper één centimeter dik te maken.

Alles-in-één-chips
Intel kondigt daarnaast zijn nieuwe Oak Trail-technologie aan. Dat is een system-on-a-chip Atom die Windows 7, MeeGo Linux, Chrome OS en Android zal ondersteunen.

Ook Qualcomm is begonnen met testversies van mobiele dualcores te verschepen. Qualcomm is het bedrijf achter de Snapdragonprocessor, die je onder meer in de Google Nexus One terugvindt. De nieuwe Snapdragon MSM8x60-reeks zou over twee processorkernen van 1,2 GHz beschikken.

De nieuwe Qualcommprocessor beschikt niet alleen over twee kernen, maar ook over een GPU, audio, highdefinitionvideo en een ingebouwde gps-chip.