Systemen voor camerabewaking maken steeds meer gebruik van IT. Daarom besloot Pelco in zee te gaan met IT-distributeur Ingram Micro. Aan de reseller biedt de vendor een uitgebreid gamma kwaliteitsproducten alsook professionele service en ondersteuning. Pelco is gespecialiseerd in systemen voor camera-observatie: camera’s, cameraswitchers, monitoren, transmissiekabels, video management software, IP-oplossingen, bijhorende stroomvoorziening, e.d. De oplossingen […]

Systemen voor camerabewaking maken steeds meer gebruik van IT. Daarom besloot Pelco in zee te gaan met IT-distributeur Ingram Micro. Aan de reseller biedt de vendor een uitgebreid gamma kwaliteitsproducten alsook professionele service en ondersteuning.

Pelco is gespecialiseerd in systemen voor camera-observatie: camera’s, cameraswitchers, monitoren, transmissiekabels, video management software, IP-oplossingen, bijhorende stroomvoorziening, e.d. De oplossingen worden gebruikt voor bewaking en observatie in overheidsgebouwen, gevangenissen, cruiseschepen, casino’s, banken, op snelwegen, enzovoort. Pelco’s hoofdkwartier is gevestigd in de VS. Wereldwijd telt de onderneming, een dochter van Schneider Electric, 2.500 medewerkers.
 
Sedert 27 mei werkt Pelco voor de distributie samen met Ingram Micro. Erik van Doren, Business Development Manager bij Pelco, motiveert: “Camerabewaking maakt steeds meer gebruik van IT-tools. Als belangrijke IT-distributeur is Ingram Micro dan ook een grote toegevoegde waarde voor ons. Bovendien kunnen we gebruikmaken van het reeds gevestigde partnernetwerk dat onze zusteronderneming APC reeds bij hen heeft.” Pelco wil via dit partnership een gevestigde waarde worden in de Benelux en de eerste indrukken over de nieuwe samenwerking zijn alvast veelbelovend. “We hebben veel ervaring met beurzen en stellen vast dat de respons op de Ingram Micro Business Village bijzonder groot was.”
 
Wat mag de reseller verwachten van Pelco? “Wij staan voor kwaliteitsproducten en een zeer uitgebreid gamma”, stelt van Doren. “Met niet minder dan 5.500 productreferenties kunnen wij aan elke klant de meest geschikte oplossing bieden.” Pelco draagt ook de service hoog in het vaandel met een professioneel supportteam en een eigen reparatiecentrum in elk land. Overigens zijn de waarborgtermijnen langer dan gemiddeld: ze variëren van twee tot vijf jaar. Ten slotte vindt de wederverkoper ondersteuning op de partner portal via de website van Pelco.