Icidu verdeelt IT-accessoires met uitgekiend shop concept

De computeraccessoires van Icidu zijn typische upselling producten die zichzelf verkopen, zeker wanneer de reseller gebruikmaakt van de shop concept tools van de vendor. Bovendien kan hij er flinke marges op halen. Dit aanbod is voortaan verkrijgbaar via Ingram Micro.

De firma Icidu verdeelt onder eigen merknaam computeraccessoires die met strikte kwaliteitscontroles gefabriceerd worden. Enkele voorbeelden zijn headsets, microfoons, batterijladers, network switches, flash drives, usb hubs, draadloze muizen, draagtassen en kabels voor netwerken, computers, audio en video. De producten worden gewaarborgd door langdurende garanties: van twee jaar voor flash drives tot tien jaar voor geheugenkaarten en zelfs een levenslange waarborg voor alle kabels. Icidu focust op eenvoudig te gebruiken en te installeren producten zonder gedoe.
 
In mei startte de vendor een distributiesamenwerking met Ingram Micro. Michael Mason, Icidu Support: “Ingram Micro is een belangrijke speller op de Belgische en Europese markt die professioneel werkt en over een uitgebreid productportfolio en klantenbestand beschikt. Met dit partnership mikken wij op naambekendheid bij de IT-winkels en de eindgebruikers.”
 
Aan de IT-reseller biedt Icidu een uitgekiend shop concept. Dat gaat uit van een winkelrek dat de producten op een zeer overzichtelijke en geordende manier presenteert. Daarnaast hecht Icidu veel belang aan de verpakking. Zo hebben bv. netwerkkabels een blauwe en audiokabels een paarse verpakkingskleur. Ook de uitleg op de verpakkingen is helder. Door deze en andere tools is het voor de klant erg makkelijk om snel het juiste product te vinden en verkopen de artikelen zichzelf zonder hulp van de verkoper. “Onze accessoires verkopen trouwens sowieso vlot omdat het typische upselling producten zijn”, vervolgt Mason. “Er is overigens nog goed nieuws voor de IT-reseller: de marges die wij hem bieden, variëren tussen 50 en 70%.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business