Door samenwerking met Ingram Micro mikt gps-fabrikant Garmin op groei in het B2B-segment. Aan de IT-reseller biedt de vendor enkele sterke troeven. Naast een bijzonder ruim gamma en een sterk uitgebouwde naverkoopdienst blinkt Garmin uit met innovatieve producten. Garmin is fabrikant van mobiele en ingebouwde navigatie-oplossingen. De toestellen en applicaties worden gebruikt in zeer uiteenlopende […]

Advertentie

Door samenwerking met Ingram Micro mikt gps-fabrikant Garmin op groei in het B2B-segment. Aan de IT-reseller biedt de vendor enkele sterke troeven. Naast een bijzonder ruim gamma en een sterk uitgebouwde naverkoopdienst blinkt Garmin uit met innovatieve producten.

Garmin is fabrikant van mobiele en ingebouwde navigatie-oplossingen. De toestellen en applicaties worden gebruikt in zeer uiteenlopende omgevingen zoals auto’s, vliegtuigen, boten, fitness, buitensport, enzovoort. De vendor verdeelt deze producten over heel de wereld.
 
Sedert 1 januari werkt Garmin voor de distributie samen met Ingram Micro. Paul Nef, Sales Director bij Garmin Belux: “Ingram Micro heeft een uitstekend imago en onze klanten bevestigen dat zij graag met de distributeur samenwerken. Via het netwerk van Ingram Micro komen wij in contact met IT-resellers en met B2B-klanten, wat voor ons tweemaal een grote toegevoegde waarde betekent. Daarom geloven wij dat dit partnership zal leiden tot een grotere naambekendheid in het corporate segment en tot nog meer omzet.”
 
Voor de IT-reseller is het een pluspunt dat Garmin een zeer ruime waaier aan gespecialiseerde navigatie-oplossingen biedt voor gebruik in zowat alle denkbare omstandigheden. “Dit betekent dat wij voor de wederverkoper kunnen optreden als een one stop shop. Bovendien kan de reseller rekenen op onze sterk uitgebouwde naverkoopdienst”, vervolgt Nef. “Wanneer een toestel een technisch mankement vertoont, gaan wij dat zelf afhalen en terugbrengen bij de reseller. Belangrijk is ook dat de reparatie in België plaatsvindt. De reseller heeft zelfs een persoonlijke contactpersoon in eigen land zodat hij steeds op de hoogte blijft van de status van de herstelling.” Nef beklemtoont nog dat Garmin zelf de fabrikant is van zijn toestellen en bijgevolg alle nodige technologische knowhow in eigen huis heeft. “Vergeet trouwens niet dat investeren in innovatie de basis vormt van Garmin’s successen”, voegt hij er nog aan toe.