Ingram Micro piloot voor Vasco B2C-producten

Sinds begin dit jaar verdeelt Ingram Micro ook een selectie van kaartlezers van Vasco Data Security. Vasco zet Ingram Micro vooral in om de consumentenmarkt te benaderen.

Vasco is uiteraard het beste bekend voor zijn Digipass, het apparaatje dat je bij de bank krijgt om online te bankieren. Dat is volgens director business development van Benoit Janssens ook één van de sterktes van het bedrijf: “We bieden kwaliteit. Eerst waren onze producten vooral voor banken bedoeld, daarna pakten we ook de bedrijfsmarkt aan. Het niveau van kwaliteit dat we voor de banken moesten realiseren, bieden we ook aan de consument aan.” Janssens wijst er ook op dat Vasco over eigen productiefaciliteiten beschikt. Dat garandeert niet alleen de kwaliteit, bovendien kan Vasco zo zijn producten goedkoper maken. Extra marge dus voor de reseller.
 
Vasco legt er ook de nadruk op dat zijn producten makkelijk te bundelen zijn. Dat gebeurde onlangs met de beveiligingssoftware van Symantec,naar aanleiding naar de veilige communicatie die iedere consument wil bij het invullen van zijn gegevens in Tax-on-Web. “Resellers kunnen kaartlezers uiteraard ook bundelen met andere toepassingen die ze verkopen.” Ook zelf zoekt Vasco naar nieuwe bundelacties.
 
“We zijn tevreden over onze samenwerking met Ingram Micro, al is het nog te vroeg om een balans op te maken.” Via Ingram Micro verdeelt Vasco zijn basislezers, zoals de eID-lezers met of zonder voet. “We bouwen dat gestaag uit door er nieuwe producten aan toe te voegen.” Een van die nieuwe producten is een uit de kluiten gewassen banklezer. In feite met dezelfde functionaliteit als de gewone kaartlezer die je van de bank krijgt, maar dan met grotere toetsen, en een groter scherm. Belangrijk is ook de audio-uitgang en de bijhorende oortjes: het toestel leest de cijfers ook voor aan slechtzienden. Dit product werd trouwens geïntroduceerd in het jaar van de blinden. “Deze kaartlezer biedt meer comfort dan het kleinere banklezertje.”
 
Een aantal resellers vonden hun weg al naar Vasco bij Ingram Micro, op Business Village wilde het bedrijf extra resellers leren kennen.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business