In de praktijk blijken er na het verwijderen van programma’s vaak nog allerlei sporen achter te blijven, in het register bijvoorbeeld. Advanced Uninstaller is bedoeld om dat te voorkomen. In een ideaal scenario start je de Installation Monitor op voordat je een nieuwe applicatie installeert. Deze module houdt in een logbestand nauwgezet alle veranderingen bij […]

Advertentie

In de praktijk blijken er na het verwijderen van programma’s vaak nog allerlei sporen achter te blijven, in het register bijvoorbeeld. Advanced Uninstaller is bedoeld om dat te voorkomen.

In een ideaal scenario start je de Installation Monitor op voordat je een nieuwe applicatie installeert. Deze module houdt in een logbestand nauwgezet alle veranderingen bij die de installatie veroorzaakt. Zo wordt een snapshot van het register gemaakt voor en na de installatie en worden de verschillen vastgelegd. Het vastleggen van deze informatie blijkt in de praktijk wel behoorlijk wat tijd in beslag te nemen.

Sporen wissen met logbestand
Wanneer je die toepassing achteraf wil verwijderen, kan Advanced Uninstalleer Free van dat logbestand handig gebruikmaken om alle sporen van de toepassing van de schijf te halen. Belangrijk is natuurlijk wel dat er tijdens die monitoringsessie geen andere toepassingen (bijvoorbeeld een e-mailclient) actief zijn, zodat de module ook die wijzigingen niet per abuis aan de gewraakte applicatie toeschrijft – en ongedaan maakt.

[download_file]

Ook zonder de Installation Monitor kan je met Advanced Uninstaller weliswaar programma-installaties ongedaan maken, maar de kans op ongewilde residu’s is dan een stuk groter.

Lettertypes beheren
Het programma bevat verder nog een aantal andere modules die je mee kunnen helpen ongewenste toepassingen en services stop te zetten of te verwijderen. Zo is er onder meer een Font Manager, waarmee je overbodige lettertypes kunt weghalen, een beheermodule voor Windows-services en een StartUp Manager. Met deze laatste zet je ongewenste mee-eters snel op non-actief.

Als je dat zo instelt, kan je vanuit het programma ook feedback van medegebruikers over geselecteerde programma’s opvragen en zelf ook commentaar posten. Dat kan je helpen bij je beslissing een programma al dan niet te verwijderen. Op dit moment blijkt het forum nog niet zo actief, maar dat kan snel veranderen.

update 17/05: downloadlink aangepast.

Advertentie