Nieuwe markten voor Ingram Micro

Op Business Village was voor het eerst ook de afdeling Data Capture/Point of Sale aanwezig. Deze recent opgerichte afdeling kon meteen ook al drie nieuwe vendors presenteren.

In diverse landen heeft Ingram Micro al langere tijd een DC/POS afdeling, maar de Benelux was tot voor enkele maanden nog een blinde vlek. Jos Decoutere, gepokt en gemazeld in de data capture markt, moet deze afdeling opbouwen. “Voor Symbol Technologies heb ik indertijd het indirecte model uitgebouwd,” zegt Jos Decoutere, senior manager DC/POS bij Ingram Micro. “Nu doe ik in feite hetzelfde, maar dan multivendor.”
 
Een van de vendors die Decoutere al kon binnenhalen is Motorola, tegenwoordig eigenaar van Symbol. Daarnaast waren op Business Village ook DataLogic aanwezig en Intermec, en ook de barcode printers van Zebra zitten in het gamma. “Met deze vier producten kunnen we tussen 95 en 98 % van de vragen aan,” maakt Decoutere zich sterk. Toch is het de bedoeling de portfolio verder uit te bouwen, bij voorkeur met merken die Ingram Micro DC/POS ook al in andere landen verdeelt.  
 
Met deze afdeling richt Ingram Micro zich niet alleen op een aantal gespecialiseerde resellers die actief zijn in verschillende verticale segmenten, ook de traditionele IT-reseller kan hier zijn voordeel mee doen. “Ze kunnen nu bij een one-stop-shop terecht voor DC/POS materiaal.”
 
Om het succes van de nieuwe afdeling in te schatten is het uiteraard nog veel te vroeg. “We zijn nog volop aan het opbouwen.” Op korte termijn staat gepland dat DC/POS een eigen website krijgt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business