Nieuws

Duitse geduld met Google is op

De Duitse minister van Consumentenzaken Ilse Aigner verliest haar geduld met Google na het privacyschandaal rond Google Street View. “Verontschuldigingen volstaan niet,” zegt ze.

Duitsland had Google een deadline opgelegd om informatie vrij te geven rond Street View. De auto’s van Google hebben onwettig privégegevens uit wifinetwerken van de burgers gehaald. De overheid eist dat Google duidelijkheid schept.

Google leeft die Duitse deadline nu niet na. Het maakte wel schriftelijk informatie over, maar heeft de gevraagde hardware niet vrijgegeven. De harde schijf met gegevens over draadloze netwerken die de auto’s illegaal verzamelden, is niet overhandigd.

[related_article id=”158578″]

Opzettelijk onwettig?
Uit de harde schijf zou moeten blijken of Google de gegevens opzettelijk verzamelde. Het bedrijf beweert dat een vergissing aan de basis lag van de illegale praktijken met de Street Viewauto’s.

Google verdedigt zich door te zeggen dat ze de harde schijf niet mogen vrijgeven; dat zou wettelijk niet mogelijk zijn. De internetreus zoekt een oplossing. Johannes Caspar, hoofd van de gegevensbeschermingsdienst in Hamburg, wil nog even uitstel toestaan, maar niet meer dan nodig is om vast te stellen dat het niet strafbaar is om die gegevens over te maken.

Geduld is op
Bij Ilse Aigner is het geduld echter op. “Google Duitsland heeft me verzekerd dat ze alle nodige informatie levert die duidelijkheid kan scheppen. Ik kan niet begrijpen waarom deze belofte niet werd ingewilligd”, liet ze verstaan aan de krant Hamburger Abendblatt.

De minister zegt ook nog dat er gevolgen moeten komen. Google moet zijn kaarten op tafel gooien. Ze belooft ook nog dat Google er niet vanaf zal komen met verontschuldigingen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van het moment

De beste elektronica-acties van het moment

Bekijken bij bol.com

Business