Panasonic lanceert een specifiek programma voor de resellers van zijn scanners, het Panasonic Indepent Imaging VAR Programma. Met het nieuwe partnerprogramma wil Panasonic zijn relaties met bestaande scanner-resellers versterken en nieuwe partners in de groeiende Benelux-markt aan zich binden. Om de value added resellers in de Benelux optimaal te ondersteunen, is Panasonic een samenwerkingsverband aangegaan […]


Panasonic lanceert een specifiek programma voor de resellers van zijn scanners, het Panasonic Indepent Imaging VAR Programma. Met het nieuwe partnerprogramma wil Panasonic zijn relaties met bestaande scanner-resellers versterken en nieuwe partners in de groeiende Benelux-markt aan zich binden.

Om de value added resellers in de Benelux optimaal te ondersteunen, is Panasonic een samenwerkingsverband aangegaan met de distributeurs Avnet en Kofax.

Het Panasonic Independent Imaging VAR Programma stelt scanner-resellers in staat om innovatieve Panasonic-technologieën aan te bieden. Resellers die gebruik maken van het programma krijgen bij de distributeur een belangrijke korting op hun kwartaalaankopen. Om eindgebruikers optimaal van advies te kunnen voorzien, worden resellers bovendien in de gelegenheid gesteld om voordelig gebruik te maken van demo-apparatuur.

“We hebben dit programma ontwikkeld om de bekendheid van onze scanner-productlijn onder resellers verder te vergroten en onze banden met hen te versterken. We willen onze partners de best mogelijke ondersteuning bieden. Door demo-apparatuur aan te bieden, stellen we resellers en eindgebruikers in staat om de  kwaliteit, robuustheid en betrouwbaarheid van onze zakelijke scanners vrijblijvend te testen”, zegt Brennan Peyton, general manager Imaging Department bij Panasonic System Network Company Europe (PSNE).


“Document management is nog steeds een sterke groeimarkt. Het heldere channelbeleid van Panasonic zorgt er bovendien voor dat resellers de scanners behoorlijk winstgevend kunnen afzetten”, zegt Marc van Ierland, sales manager bij Avnet. “In samenspraak met Panasonic voorzien we onze resellers niet alleen van hardware, maar bieden we ook installatie en onderhoudsdiensten en waar nodig additionele trainingen.”   

“Wij willen onze klanten een compleet scanner-gamma bieden en de oplossingen van Panasonic vormen hierin een welkome aanvulling. Met de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding van de Panasonic-scanners spreken we een nieuwe doelgroep aan“, zegt Sally Maris, account manager bij Kofax, dat resellers en eindgebruikers eveneens ondersteunt met installatie en onderhoud. “De scanner-productlijn van Panasonic is binnen ons marktsegment nog relatief onbekend. Hier ligt voor ons een mooie taak. Samen met onze resellers hebben we inmiddels de eerste demonstraties van de Panasonic-scanners aan klanten verzorgd en de reacties zijn zeer positief.”