SieCom is als eerste Belgische reseller gecertificeerd voor de volledige portfolio aan producten van Siemens Enterprise Communications. Met die oplossingen mikt SieCom op zijn KMO-klanten. Sinds begin vorig jaar heeft Siemens Enterprise Communications zijn aanbod aan geïntegreerde spraak- en data oplossingen versterkt met data- en beveiligingsspecialist Enterasys. “Dit was de ontbrekende schakel. Nu bieden we […]

Advertentie

SieCom is als eerste Belgische reseller gecertificeerd voor de volledige portfolio aan producten van Siemens Enterprise Communications. Met die oplossingen mikt SieCom op zijn KMO-klanten.

Sinds begin vorig jaar heeft Siemens Enterprise Communications zijn aanbod aan geïntegreerde spraak- en data oplossingen versterkt met data- en beveiligingsspecialist Enterasys. “Dit was de ontbrekende schakel. Nu bieden we een krachtig end-to-end aanbod, gebouwd op open technische standaarden, gevestigde technologie, gezamenlijke productontwikkeling en de expertise van onze resellers”, bevestigt Davide Ferraresi, channel manager bij Siemens Enterprise Communications.
 
SieCom is de eerste Belgische reseller die zowel een certificatie voor de Siemens-voiceproducten en voor het data- en beveiligingsportfolio van Enterasys op zak heeft. Volgens de bepalingen van het wereldwijde partnerprogramma ‘Go Forward’ beschikt de KMO-reseller over meerdere gecertificeerde technici en een ruime expertise inzake marketing en verkoop. De certificering omvat alle 4 core-portfolio’s van Enterasys, namelijk switching, routing, network management en wi-fi.
 
Voice als software-toepassing
SieCom is erg fier om als eerste voice-reseller de Enterasys-certificatie te behalen. “We zijn nu de eerste in België die het volledige portfolio mag voeren”, zegt Vincent Dal, commercial product manager bij SieCom. Het samenbrengen van voice en data komt tegemoet aan de nieuwe realiteit van de markt. “Voice én beveiliging zien we steeds nadrukkelijker als software-toepassingen op het datanetwerk”, beaamt Wim Horseling, area manager datanetwerken van Enterasys. “We doen daarom aan gezamenlijke productontwikkeling met het Siemens Open Communications-portfolio, vanuit een focus op open technologische standaarden.”
 
De integratie van het Enterasys-aanbod versterkt nog de indirecte aanpak van Siemens Enterprise Communications. Voor het netwerk- en security-aanbod geldt een 100% indirecte aanpak, net als voor voice-klanten tot 400 lijnen. “We willen fors groeien, maar niet noodzakelijk door meer resellers te rekruteren. We willen in de eerste plaats een deskundig verkoopkanaal ontwikkelen dat sterke bijkomende services levert”, vat Wim Horseling samen.
 
De expertise van SieCom past uitstekend in deze groeistrategie. “Het is nodig dat we ons als integrator positioneren. Er zijn genoeg partijen die datanetwerken aanbieden. Met het totaalaanbod van data, voice en beveiliging bieden we een unieke aanpak voor KMO’s”, aldus Vincent Dal. De combinatie van voice, data en beveiliging laat SieCom toe om te blijven groeien. “In de jongste twee jaar wist SieCom zijn aantal medewerkers te verdubbelen. Wij groeien doordat onze resellers groeien. Het is de perfecte win-win-situatie”, zegt Davide Ferraresi.
Advertentie