Microsoft geeft robotbouwpakket vrij

In een poging om zijn gebruikersbasis uit te breiden, maakt Microsoft zijn robotsoftwarepakket voortaan gratis beschikbaar. Dat bevat nu ook de CCR- en DSS-runtimetoolkits.

Eerder was Microsofts Robotics Developer Studio (RDS) in een gelimiteerde vorm gratis te downloaden. Academische partners konden een volledige versie krijgen, maar anderen moesten daarvoor betalen.

De softwarereus uit Redmond maakt het pakket nu voor iedereen beschikbaar opdat hobbyisten en weekendingenieurs gemakkelijker kunnen werken. Microsoft hoopt zo sneller een revolutionaire verandering in consumentenrobotica teweeg te brengen.

[related_article id=”161452″]

Sinds de lancering in 2007 is RDS al een half miljoen keer gedownload. Microsoft schat dat er momenteel zo’n zestigduizend actieve gebruikers zijn. Dat aantal zou nu omhoog moeten gaan.

Samenwerking met Natal
Naast het pakket stelt Microsoft nu ook stukjes broncode en codevoorbeelden ter beschikking van ontwikkelaars. Het hoopt daarmee de samenwerking tussen verschillende ontwikkelaars te verbeteren.

Er zou ook beter met andere Microsoftprojecten samengewerkt worden. Zo is er sprake van een collaboratie met Project Natal: de bewegingssensor voor de Xbox 360. Die functionaliteit zou enorm handig kunnen blijken in robotica.

Naast de robotsoftware bevat het RDS-pakket ook nog een populaire 3D-simulator, de CCR- en DSS-runtimetoolkits en ander lekkers voor programmeurs. Het wordt aangeraden met ondersteunde platformen zoals Lego Mindstorms te werken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business