Nieuws

Nukkige mailserver hindert verkiezingen

Een defect aan de centrale mailserver van Justitie stuurde de organisatie van de verkiezingen in de war. Intussen is het euvel verholpen.

De afgelopen week liet de centrale mailserver van Justitie het afweten. Daardoor kon men de mails van voor- en bijzitters niet meer ontvangen. De mails zijn nodig om de verkiezingen goed te organiseren, want nu weet Justitie niet welke voor- en bijzitters al bevestigd hebben. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Justitie heeft ondertussen al laten weten aan Radio 1 dat de mailserver opnieuw werkt. De machine is intussen tien jaar oud en is zo goed als versleten. Hij is ook niet voorzien op het mailverkeer van de 8.000 personeelsleden van Justitie. In het najaar komt er een grotere server.

Enkel hinder
Minister van Justitie Stefaan De Clerck geeft aan Radio1 toe dat er hinder is geweest door de serverpanne. Maar hij zegt wel dat e-mail niet de enige manier van communicatie is die er bestaat. Hij hoopt dan ook dat de mensen wat creativiteit aan de dag leggen en andere communicatiemiddelen gebruiken.

De e-mails zijn ook niet echt verloren en komen nu toch aan. Al is de kans groot dat veel van die berichten al gaan achterhaald zijn als ze aankomen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business