Chrome krijgt applicatiewinkel

Google kondigt een downloadwinkel voor webapplicaties aan. De Web Store zal verwerkt worden in de Chrome-browser en in het later dit jaar te verschijnen besturingssysteem Chrome OS.

Google demonstreerde op zijn I/O-conferentie een vroege versie van zijn Web Store. Via een pictogram in de browser kom je in de winkel terecht. Daar moet je zowel betaalde als gratis applicaties kunnen downloaden.

Apps, games en magazines
Als je een applicatie installeert, wordt die toegevoegd aan de Web Store-homepagina. De programma’s die Google heeft getoond – twee games, een beeldbewerkingsprogramma en een applicatie van een sportmagazine – openen in een nieuw tabblad in Chrome.

Vooral de applicatie Sports Illustrated lijkt veelbelovend. Het is een soort e-boek van het magazine met interactieve video’s, nieuwsberichten en sportuitslagen. Zelfs de advertenties zijn interactief.

Interactieve reclame
Zo kan je bij het getoonde reclamebericht voor cameralenzen verschillende modellen selecteren en het effect ervan in realtime bekijken. Wil je er een kopen, dan word je doorverwezen naar Google Maps. Daar vind je de deelnemende winkels in je buurt.

De Chrome Web Store zal waarschijnlijk eind dit jaar het licht zien, als de eerste systemen met Chrome OS van de band rollen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business