Nieuws

Alle stemcomputers zijn getest en werken

Alle gemeenten die in het verleden elektronisch gestemd hebben, kunnen dat op 13 juni opnieuw doen. Alle stemcomputers zijn getest en werken.

Minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom (OpenVLD) had de gemeenten opgedragen hun stemcomputers te testen. De oudste stemcomputers dateren immers van 1993. En hoewel ze weinig gebruikt zijn, werd gevreesd dat ze niet allemaal zouden werken.

Hier en daar waren kleine herstellingen nodig. Het meest voorkomende mankement was de batterij die in de computers zit. Die was in veel gevallen ondertussen al leeg. Er zijn ook schermen en kaartlezers die gerepareerd moeten worden.

Turtelboom maakt zich sterk dat alle computers voor 13 juni overal gaan klaarstaan. Alle 201 gemeenten die in het verleden elektronisch gestemd hebben, kunnen dat nu opnieuw doen.

Het is de laatste keer dat deze stemcomputers gebruikt worden. Bij de verkiezingen van 2012 wordt er normaal gezien een nieuw systeem gebruikt dat werkt met een elektronische stem en een afgedrukt papiertje met de uitgebrachte stem.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business