Google Docs maakt Office niet beter

Alex Payne van Microsoft schrijft dat Google Docs geen meerwaarde biedt voor Office. Eerder had Google beweerd dat de twee naadloos kunnen samenwerken.

Vorige week nog liet Google weten dat er geen reden is om Office 2010 te kopen. Het zei dat oudere Officeversies ook goed zijn en dat Google Docs in principe een gratis update daarvoor is.

Google doelt daarmee op de nieuwe online functionaliteiten die in Office 2010 zitten. “Waarom betalen voor een Officeversie die toevoegt wat wij al gratis aanbieden?” is de boodschap.

Googles statement schoot bij Microsoft echter serieus in het verkeerde keelgat. De softwarereus is immers volop bezig met de release van Office 2010. Online-productmanager Alex Payne gaat in de tegenaanval.

Dataverlies
“Google zegt dat Docs en Office naadloos kunnen samenwerken, maar dat is niet zo. Als je bijvoorbeeld een Wordbestand op Docs zet, gaan er onderdelen zoals watermerken, cliparts en dergelijke permanent verloren”, aldus Payne.

Met Office 2010 zou dat niet het geval zijn omdat de onlinevarianten daarvan geen documenten converteren, maar gewoon in hun huidige staat manipuleren.

Google antwoordt dat Microsoft hiermee aantoont hoe gesloten zijn bestandsformaten wel zijn. Payne veegt dat argument van tafel door te beweren dat het bedrijf die formaten ook in een Open Office XML-versie aanbiedt.

(Beelden: Microsoft/Technet)

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business