Google heeft een video op Youtube geplaatst waarin het een nieuwe versie van zijn Feed API toont. Die zal het bedrijf op zijn I/O-conventie officieel aankondigen. De nieuwe programmeerinterface is eigenlijk een uitbreiding van de huidige. Door enkele functieaanroepen te veranderen, maak je je website compatibel met de nieuwe versie. Die kan efficiënter Atom- en […]

Advertentie

Google heeft een video op Youtube geplaatst waarin het een nieuwe versie van zijn Feed API toont. Die zal het bedrijf op zijn I/O-conventie officieel aankondigen.

De nieuwe programmeerinterface is eigenlijk een uitbreiding van de huidige. Door enkele functieaanroepen te veranderen, maak je je website compatibel met de nieuwe versie. Die kan efficiënter Atom- en RSS-feeds binnenhalen.

Normaal gezien haal je zulke feeds binnen door een webadres op te vragen. Wil je ze op een website weergeven, dan moet je bij elke pagina-aanroep opnieuw het adres opvragen. Hetzelfde geldt voor realtimefeeds tonen met behulp van Ajax.

PubSubHubbub
Maar Google gaat nu gebruikmaken van een vrij recente RSS-technologie: PubSubHubbub. In plaats van het hierboven omschreven pullen van informatie, pusht die technologie feeds naar de websites.

Die hoeven dan slechts lokaal (of bij Google) naar een soort van postvak te lopen om te kijken of er iets is binnengekomen. Een normale feedverzamelaar zou in theorie elke keer de fiets naar de openbare omroep nemen om te vragen of er nieuws is.

Google Buzz en Reader ondersteunden PubSubHubbub al, maar nu kunnen webmasters er zelf eenvoudig gebruik van maken via de Feed API. In het filmpje hieronder kan je bekijken hoe zo’n pushfeed er in actie uitziet.

Advertentie