Nieuws

Apple drong aan op politieactie voor iPhone

Apple heeft er bij de lokale politie op aangedrongen om de zaak van het verloren prototype van de iPhone 4G te onderzoeken. Dat blijkt uit gerechtelijke documenten.

De documenten bevatten een gedetailleerd overzicht van een vergadering tussen advocaten en toplui van Apple enerzijds en de politie anderzijds. Een rechter in de Amerikaanse stad San Mateo gaf de documenten vrij onder druk van de media.

Huidige iPhone vekoopt minder
Een advocaat die Apple vertegenwoordigt, legt in het document uit wat de schade voor Apple is: “De publicatie van het toestel en details over zijn functies schaadt de verkoop van de huidige generatie iPhones. Mensen die een toestel zouden kopen, wachten nu op het volgende. Daardoor worden de verkoop en de winst van Apple negatief beïnvloed.”

[related_article id=”158256″]

De advocaat kan geen bedrag koppelen aan het verlies, maar hij schat in dat de omvang ervan aanzienlijk is. “Enorm”, zegt hij zelfs.

Speurtocht
Een andere passage in het gerechtelijke document omschrijft een wilde speurtocht van de politie naar het bewijsmateriaal. De persoon die de iPhone oorspronkelijk in een café heeft gevonden, had nog bewijsmateriaal thuis liggen. Toen hij vernam dat er een gerechtelijk onderzoek kwam, heeft hij zijn computer, stickers van het prototype, flashgeheugen en een USB-stick verstopt.

De politie is al het bewijsmateriaal weer bij elkaar gaan zoeken in een tankstation, een kerk en in het struikgewas. De dolle speurtocht ging van start nadat iPhonevinder Brian Hogan verraden werd door zijn flatgenoot Katherine Martison. Zij belde de politie om te zeggen dat Hogan bewijsmateriaal aan het verhuizen was.

Martison heeft nog meer details aan de politie toevertrouwd. Zo zei ze dat Hogan haar een doos met 5.000 dollar had getoond en dat hij haar had verteld dat hij 8.500 dollar had gekregen voor de iPhone. Hogan zou bij de lancering van de iPhone nog een bonus krijgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business