Nieuws

EMC toont virtueel datacenter

EMC heeft een storageplatform gemaakt dat datacenteropslag virtualiseert. Gegevens komen ermee terecht in hetzelfde gebouw, op andere locaties in de stad of in het buitenland.

VPlex, zo heet het nieuwe virtuele opslagplatform van EMC. De bedoeling is typische virtualisatietechnologieën te gebruiken voor gegevensopslag. Door hardware in een privé-cloud aan te spreken, los van diens geografische locatie, krijg je een virtueel datacenter.

Volgens EMC moet een virtueel datacenter het antwoord bieden op de explosie aan data. CIO’s krijgen immers af te rekenen met een grote groei aan gegevens die uit het bedrijf komen. Met een virtueel datacenter moeten de beheerkosten weer naar beneden.

[related_article id=”152275″]

AccessAnywhere
VPlex is gebaseerd op een nieuwe technologie die AccessAnywhere heet. Die is in staat om om gegevenscaches over meerdere systemen coherent te houden. De VPlex-producten zijn gebaseerd op de VPlex Engines, die onder andere bestaan uit VPlex Directors met Multi-core Xeon-processoren, 32 GB cache en een glasvezelverbinding van 8 gigabit per seconde.

Een variant, de VPlex local, heeft één cluster met vier VPlex-engines. Deze kan werken met achtduizend harde schijven. Het product laat toe om opslag van verschillende opslagplatformen samen te voegen, zolang ze op één fysieke locatie staan.

De VPlex Metro bestaat uit twee clusters met een maximum van vier VPlex Engines. Hierbij kunnen opslagplatformen tot honderd kilometer van elkaar staan en toch nog virtueel samengevoegd worden.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business