Xerox heeft een lijst met de vijf belangrijkste aanbevelingen opgesteld voor resellers om grafimediabedrijven te kunnen adviseren over hun overwegingen op het gebied van digitaal drukwerk. Grafimediabedrijven worden geconfronteerd met verschillende uitdagingen. Voor een balans tussen creativiteit en prestaties is het belangrijk dat resellers deskundig advies en marktkennis kunnen bieden om grafimediabedrijven ondersteuning te geven, […]

Advertentie

Xerox heeft een lijst met de vijf belangrijkste aanbevelingen opgesteld voor resellers om grafimediabedrijven te kunnen adviseren over hun overwegingen op het gebied van digitaal drukwerk.

Grafimediabedrijven worden geconfronteerd met verschillende uitdagingen. Voor een balans tussen creativiteit en prestaties is het belangrijk dat resellers deskundig advies en marktkennis kunnen bieden om grafimediabedrijven ondersteuning te geven, zodat ze hun doelstellingen voor hogere productiviteit en lagere kosten kunnen bereiken. Het verkoopkanaal speelt een belangrijke rol bij de ondersteuning van deze professionals en organisaties door ervoor te zorgen dat ze beschikken over de beste hardware- en softwareoplossingen voor hun opdrachten.
 
Omvang is belangrijk
 
Binnen deze markt is het belangrijk dat resellers oplossingen op maat kunnen aanbieden voor grafimediabedrijven op basis van de omvang van hun bedrijf.  De behoeften van een kleinere commerciële drukkerij vragen om andere oplossingen dan voor grotere servicebureaus. De reseller moet zich onderscheiden en meerwaarde kunnen bieden door een aangepaste aanpak te hanteren die voldoet aan de specifieke behoeften van de klanten.  Als een product wordt gekozen dat speciaal ontwikkeld is voor een bepaald type organisatie, zal dit de efficiency en kostenbesparing van grote en kleine bedrijven vergroten.
 
Digitaal afdrukken versus offset lithodruk
 
Resellers moeten kunnen uitleggen wanneer een bepaalde afdrukmethode de voorkeur verdient boven andere methodes. Hierdoor verbeteren zij hun adviezen en kunnen klanten vertrouwen op hun diensten. Een boodschap die overgebracht moet worden, is bijvoorbeeld dat offset vele voordelen biedt, maar dat digitaal afdrukken meer mogelijkheden voor maatwerk biedt.  Voor kleine oplages of oplages met variabele gegevens en snellere levertijden is digitaal afdrukken vaak een betere oplossing en ideaal voor producten zoals fotoboeken en gepersonaliseerde kalenders.
 
Als werkzaamheden worden omgezet van offset naar digitaal afdrukken blijft de afdrukkwaliteit gehandhaafd, terwijl een vergelijkbare of betere prijs wordt verkregen dan voor offset.
 
De voordelen van digitaal afdrukken zijn duidelijk merkbaar in de verpakkingsindustrie waar vaak digitale personalisering nodig is, vooral als producten naar meerdere landen worden verzonden. Xerox heeft dan ook samengewerkt met Microsoft voor de ontwikkeling van rendabele oplossingen, zelfs voor het afdrukken van verpakkingsmaterialen voor kleine markten zoals Slowakije en Slovenië.
 

Toepassingen

Grafimediabedrijven hebben oplossingen nodig voor een effectief gebruik van hun mensen en middelen. Deze oplossingen worden geboden door resellers die geschikte toepassingen kunnen leveren. Met de juiste toepassingen kunnen printoplossingen aangepast worden voor elke ontwerper en elke klant. Als ontwerpers kiezen voor toepassingen met Open Source, kunnen ze de functionaliteit wijzigen en uitbreiden om relevante toepassingen te creëren. Zo kunnen ze voldoen aan de wensen van hun klanten en hun concurrentiepositie verbeteren. Als ontwerpers hun klanten relevante, realistische oplossingen willen bieden, moeten ze de volgende vraag kunnen beantwoorden: "Wat moet ik afdrukken om winst te maken?"  
 
Overwegingen op het gebied van kleur
 
Een belangrijke vraag die resellers aan grafimediabedrijven moeten stellen, gaat over kleurgebruik. Kleur is een belangrijk onderdeel van veel grafische campagnes, maar alleen levendige kleuren zijn niet voldoende. Het is belangrijk om ook rekening te houden met zwart/wit-afdrukken bij het bespreken van optimale afdrukoplossingen. Een goede reseller biedt meerwaarde voor graphic arts toepassingen door kleuropties te implementeren die de winstgevendheid zullen optimaliseren.
 
Xerox prijst hier zijn ColorQube aan als koploper op het gebied van kleurenafdrukken en biedt een combinatie van vaste inkt technologie en prijsplannen-per-klik voor optimaal rendement en produceert bovendien 90 procent minder afval dan laserprinters. Verder biedt het apparaat de mogelijkheid om een voorstel te optimaliseren met steunkleuren door bepaalde onderdelen zoals logo’s in kleur af te drukken, terwijl de rest van de pagina in zwart/wit wordt afgedrukt.
 
Ondersteuning
 
Als resellers een bepaalde markt willen veroveren, met name de grafische markt, is ondersteuning een onmisbaar onderdeel van hun aanbod. Een printer is de productielijn  en ondersteuning is van essentieel belang om werkzaamheden effectief te kunnen uitvoeren. De grafische ondernemer is in feite afhankelijk van de ondersteuning die hij ontvangt van het verkoopkanaal. Een succesvolle ondernemer heeft een leverancier nodig die de juiste technologie, de juiste workflow en het juiste bedrijfsmodel kan bieden.
 
Xerox wijst op zijn onovertroffen netwerk van ‘s werelds grootste printbedrijven – zoals het Graphic Arts Premier Partner Network – om individuele organisaties te ondersteunen. Daarnaast heeft Xerox toolkits ontwikkeld voor kleine en middelgrote bedrijven die zakelijke ondersteuning en ondersteuning op het gebied van marketing en PR nodig hebben en biedt Xerox informatie over hoe winst is te maken met digitaal afdrukken.