Check Point benoemt Tech Data Azlan tot BeLux distributeur

Security specialist  Check Point Software Technologies heeft een distributieovereenkomst voor de Belgisch-Luxemburgse markt afgesloten met Tech Data Azlan, de Europese Enterprise Divisie van Tech Data Corporation.Voor Tech Data Azlan betekent deze overeenkomst een verruiming van zijn beveiligingsaanbod. Check Point kan door dit partnership zijn bereik in de KMO markt vergroten.   

Het aanstellen van een nieuwe distributeur is het gevolg van een ‘channel mapping’ oefening die Check Point vorig jaar uitvoerde. Daarbij werd nagegaan welke doelgroepen Check Point allemaal wilde bereiken en welke kanalen het beste ingeschakeld werden om succes te boeken bij die doelgroepen. Country manager René Oskam liet eind vorig jaar al uitschijnen dat dit tot het aanduiden zou leiden van een extra distributeur naast de bestaande verdelers DCB en Westcon Security. Check Point mikt heel sterk op de beveiliging van gevirtualiseerde omgevingen, en met Azlan zit Check Point meteen ook bij één van de distributeurs van VMware in België.
 
“Door de toenemende bedreigingen via internet, is veiligheid heel belangrijk geworden voor de duizenden KMO’s in de BeLux markt,” zegt René Oskam, country manager Benelux bij Check Point. “Tech Data Azlan is voor ons de ideale partner om voet aan de grond te krijgen in de KMO markt. Naast het feit dat zij een goede werkrelatie hebben met de KMO resellers, beschikken zij ook over de expertise, tools en mensen om de voor ons interessante resellers te benaderen, op te leiden en te begeleiden.”
 
Voor Tech Data Azlan is het Check Point portfolio uiterst complementair met hun aanbod, vooral op het vlak van beveilingingsoplossingen. Pieter Van Hertbruggen, Tech Data Azlan division manager: “Door de beveiligingsoplossingen van Check Point mee op te nemen in ons aanbod, kunnen we onze klanten een nog uitgebreider pakket op maat aanbieden. Hiermee verstevigen we onze marktpositie als sterktste ‘value added’ BeLux distributeur. Met Check Point als partner kunnen we onze klanten vanaf nu een totaaloplossing aanbieden, gaande van entry-level, over KMO tot enterprise-oplossingen. Tot slot is het onze doelstelling een aantal nieuwe resellers voor Check Point te rekruteren om zo hun en ons partnerkanaal uit te breiden en nieuwe business opportuniteiten te vinden.”  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business