Distrilogie wordt Altimate

Vorige week maakte distributeur Distrilogie zijn nieuwe naam bekend. Onder de naam Altimate – Smart IT Distribution wil het bedrijf fors gaan uitbreiden. Zowel in productlijnen als in geografie.

De afgelopen tien jaar is Distrilogie fors gegroeid, onder meer dank zij acht overnames, zoals in België met AB Computers, Com4U en Numitor het geval was. Die expansie wil de distributeur ook de komende jaren verder zetten. “We vroegen ons af of Distrilogie wel een goede naam was om heel Europa mee te veroveren,” zegt Group CEO Patrice Arzillier van Distrilogie. Dus werd een reclamebureau ingeschakeld dat voor de nieuwe naam zorgde, Altimate. In die naam mogen we volgens Arzillier zowel ‘ultimate’, ‘altitude’ en ‘alternatief’ lezen.
 
De uitbreidingen die Altimate voor ogen heeft, zijn zowel geografisch als productgericht. Altimate is nu actief in de Benelux, Frankrijk, Spanje en Portugal en heeft nu zijn oog laten vallen op de grote markten Duitsland en Groot-Brittannië. Daarnaast wil het bedrijf naast zijn specialisatie in storage ook verder uitbreiden in security. In Spanje nam het bedrijf een tijd geleden de gespecialiseerde security distributeur Mambo over, hetzelfde zou ook in andere landen kunnen gebeuren.
 
Overigens blijven er in België voorlopig twee afzonderlijke Altimate bedrijven bestaan. Enerzijds het vroegere Distrilogie, dat Altimate Belgium gaat heten, anderzijds het de overgenomen NetApp-distributeur Numitor, die de naam Altimate Storage Division meekrijgt. De reden daarvoor is heel simpel: “het is een kwestie van kredietlijnen,” zegt Arzillier. “Met twee bedrijven hebben we toegang tot meer kredietlijnen dan met één bedrijf, anders hadden we beide bedrijven zeker al gefuseerd.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business