Google Chrome 5 tot 35 procent sneller

Google laat op zijn Chromeblog weten dat er een nieuwe bèta van Chrome 5 beschikbaar is. Die zou, naast een stevige snelheidswinst, over synchroniseerbare browserinstellingen en extra HTML 5-functies beschikken.

Google gaat er altijd prat op de snelste gebruikservaring op het internet te willen bieden. Met Chrome 5 is dat niet anders: in de V8- en SunSpider-test scoort de browser tot 35% beter dan zijn voorganger.

In totaal is de vijfde editie van de lichtgewicht browser tot zelfs driehonderd procent sneller dan de eerste uitgave geworden.

Mobiele profielen
Maar Chrome 5 biedt niet alleen een nog snellere internetervaring. Net zoals Mozilla’s Weave-functionaliteit kan je met de nieuwe Chrome je browserinstellingen synchroniseren. Ongeacht waar je de browser opent; je hebt je startpagina, bladwijzers en dergelijke zo ter beschikking.

Google komt verder zijn gebruikers tegemoet door extensies nu ook in incognitomodus mogelijk te maken. Je kan voortaan zelfs extensies incognito installeren.

Standaard Flash
Een andere opmerkelijke nieuwigheid is dat Chrome vanaf nu standaard met Flash geleverd wordt. Dat moet dienen voor een “rijk dynamisch web met toegevoegde veiligheid en stabiliteit.”

Tot slot implementeert de nieuwe Chrome 5-bèta nog enkele nieuwe HTML 5-toepassingen: een applicatiecache, een geolocatie-programmeerinterface, websockets en het slepen van bestanden.

Een leuke video van de Chrome-snelheidstests kan je hieronder bekijken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business