UltraVNC 1.0.8.2

UltraVNC is een telg uit de bekende familie van Virtual Network Computing. Dat is een platformonafhankelijk systeem waarmee je een pc op afstand kunt overnemen.

Zo’n oplossing bestaat uit twee componenten: een servermodule die je draait op de over te nemen pc en een clientmodule op de andere. Als er geen firewall in de weg zit – desnoods eerst even portforwarding configureren – dan hoef je alleen maar het IP-adres van de doel-pc in te geven en even later verschijnt het bureaublad op je eigen scherm.

Aan de andere kant hoeft er geen gebruiker te zijn ingelogd, aangezien de server zich ook als een NT-service laat installeren. Strikt genomen hoef je zelfs geen clientmodule te installeren, omdat de overname ook rechtstreeks vanuit een browser kan gebeuren. Weliswaar met behulp van een Java-applet.

[download_file]

Bestanden uitwisselen en chatten
In vergelijking met de eerste, barebone-oplossingen voegt UltraVNC wel een aantal handige extra’s toe. Zo bevat de client een module om bestanden uit te wisselen (ongeveer zoals bij een FTP-client) en een chatmodule.

Standaard verloopt de datatransfer tussen client en server onversleuteld, maar er zijn wel (niet zo elegante) add-ons beschikbaar waarmee je de gegevensuitwisseling alsnog kunt versleutelen. UltaVNC heeft echter wel enkele authenticatiemethodes. Naast een eenvoudige wachtwoordbescherming biedt de tool ondersteuning voor Windows log-on.

UltraVNC is een betrouwbare en flexibele tool voor afstandcontrole, maar is duidelijk niet zo gebruiksvriendelijk als kant-en-klare diensten zoals LogMeIN.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business