Consumenten maken handmatige back-ups

Een kwart van de consumenten maakt regelmatig een back-up van zijn computer en nog eens zes op tien doen dat regelmatig. Dat blijkt uit een onderzoek dat ons zusterblad PC Magazine via zijn website uitvoerde.

Alles samen namen bijna 1600 lezers van PC Magazine deel aan het onderzoek rond back-ups. Slechts tien procent van de respondenten zegt nooit een back-up te maken. 27 procent zegt dagelijks of wekelijks te backuppen, nog eens zestig procent zegt dit maandelijks of jaarlijks te doen.
 
Opvallend is dat één op drie deze back-ups handmatig uitvoert. Twintig procent gebruikt hiervoor een betalend pakket als Nero of Acronis, nog eens twintig procent gebruikt de back-up software van Windows zelf. Bijna een kwart gebruikt een gratis pakket.
De meeste deelnemers aan de enquête bewaren hun back-ups op een externe harde schijf. Dat is in 57 procent van de deelnemers het geval. Nog eens 21 procent zet zijn back-ups op cd’s of dvd’s. Slechts negen procent plaatst de back-up op een netwerkschijf of NAS, en amper drie procent maakt gebruik van een online back-updienst.
&nbspnbsp;
Problemen met hardware (28%) en software (24%) zijn de meest voorkomende redenen waarom een gebruiker een back-up moet terugzetten. Bij 17% is dat het geval na onbedoeld wissen, bij nog eens 13% gebeurt dat na beveiligingsproblemen meteen virus of andere malware.
 
Voor de reseller zitten hier duidelijk nog opportuniteiten, zoals de verkoop van externe harde schijven en network attached storage, maar ook het aanbieden van back-up software of online back-up diensten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business