Ingram Micro CEO Greg Spierkel zegt dat de recessie voorbij is. De cijfers die zijn bedrijf over het eerste kwartaal bekend maakte, lijken hem gelijk te geven: de omzet ging er twintig procent op vooruit in vergelijking met vorig jaar, de winst is meer dan verdubbeld. In het eerste kwartaal van dit jaar haalde Ingram […]

Advertentie

Ingram Micro CEO Greg Spierkel zegt dat de recessie voorbij is. De cijfers die zijn bedrijf over het eerste kwartaal bekend maakte, lijken hem gelijk te geven: de omzet ging er twintig procent op vooruit in vergelijking met vorig jaar, de winst is meer dan verdubbeld.

In het eerste kwartaal van dit jaar haalde Ingram Micro wereldwijd een omzet van 8,1 miljard dollar, tegenover 6,75 miljard een jaar geleden. De nettowinst ging er op vooruit van 27,5 miljoen dollar naar ruim 70 miljoen dollar. CEO Greg Spierkel schrijft deze vooruitgang toe aan de verbeterde economie, maar ook aan een aantal maatregelen die Ingram Micro nam om zijn relaties met klanten en leveranciers te verbeteren.
 
“Het R-woord (recessie) behoort nu tot het verleden,” vertelde Spierkel aan analisten, “althans voor de Verenigde Staten en Azië.” Opvallend is wel dat alle regio’s groei vertoonden. Zo was er in de regio van Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) een groei met achttien procent in vergelijking met vorig jaar. Deze regio is goed voor 33 procent van de omzet van Ingram Micro.
Advertentie