Eigen pc mee naar het werk

Voedselfabrikant Kraft Foods heeft op zijn Amerikaanse werkvloeren een nieuw computerbeleid uitgestippeld. Werknemers mogen voortaan hun eigen Windows- of Mac-computer mee naar het werk nemen. Ze krijgen zelfs een vergoeding bij aankoop daarvan.

Werkgevers gaan soms erg ver bij het bepalen van de soft- en hardware waar hun personeel mee moet werken. Zo gebruiken nog veel bedrijven Internet Explorer 6, Windows XP en Office 2003, omdat het upgraden ervan een moeilijke en dure klus is. Er bestaan zelfs gevallen waarin USB-poorten met epoxy worden dichtgespoten om datalekken via USB-sticks te voorkomen.

Maar Kraft Foods vaart met zijn nieuwe computerbeleid volledig tegen de stroom in. Het bedrijf beseft dat smaken verschillen, en komt daarom met ‘Bring your own computer’ voor de dag.

Daarmee mogen werknemers kiezen of ze nu met Windows 7 of Vista dan wel Mac OS X werken. Wie zijn eigen computer meebrengt of voor het werk aankoopt, krijgt daar van Kraft zelfs een vergoeding voor.

Richtlijnen
Voorwaarde is wel dat ze ermee akkoord gaan om bepaalde richtlijnen te volgen. Die richtlijnen omschrijven naast bovenvermelde besturingssystemen dat een Mac met Snow Leopard over minstens 2 GHz kloksnelheid en 2 GB geheugen moet beschikken.

Verder is er sprake van een softwareovereenkomst die bepaalt welke software er (niet) op de computer mag staan. Dat moet voorkomen dat werknemers spelletjes spelen of virussen mee het netwerk insturen.

Momenteel is ‘Bring your own computer’ alleen in de VS van toepassing. Kraft Foods zegt wel plannen te hebben om het beleid wereldwijd toe te gaan passen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business