Is de Cloud al overgewaaid?

Het feit dat Google zich terugtrekt uit China, nadat het er gehackt werd, is een slechte zaak voor cloud computing in zijn geheel, zegt het Britse onderzoeksbureau Canalys. Cloud computing is goed voor bedrijven die geen internationale ambities hebben, maar het gebrek aan beveiliging zal cloud computing nog een tijdje parten blijven spelen.

Canalys ziet in de terugtrekking van Google uit China twee negatieve tekenen: enerzijds brokkelt het internationale karakter van cloud computing af, anderzijds betekent het ook dat net één van de grote groeimarkten, China, minder snel op cloud computing zal overstappen. Canalys wijst ook nog eens op één van de problemen bij cloud computing, namelijk het gebrek aan een sluitende beveiliging. Het feit dat Google in China gehackt kon worden, is een nieuwe klap voor de geloofwaardigheid van cloud computing.
 
Volgens Canalys zullen vooral de traditionele softwareleveranciers, die gewend zijn straffe beveiliging in te bouwen in hun systemen, op succesvolle manier de stap kunnen maken naar cloud computing. “Klanten willen oplossingen die wereldwijd werken en die ook functioneren wanneer het internet niet beschikbaar is,” zegt CEO Steve Brazier van Canalys.
 
De toekomst van cloud computing is één van de thema’s die aan bod zullen komen op het Canalys Channels Forum dat Canalys van 5 tot 7 oktober organiseert in Barcelona.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business