Netwerkspecialist Cisco doet de meeste inspanningen om energiebesparende technologie te ontwikkelen en intussen de eigen uitstoot te verminderen. Dat blijkt uit de jaarlijks Cool IT-rangschikking van Greenpeace. Panasonic en Sony hinken achterop. Het Cool IT-scorebord is een jaarlijkse lijst van milieuorganisatie Greenpeace. Zo wil zij aandacht vragen voor ecologische inspanningen vanuit de technologiesector. Netwerkspecialist Cisco […]

Advertentie

Netwerkspecialist Cisco doet de meeste inspanningen om energiebesparende technologie te ontwikkelen en intussen de eigen uitstoot te verminderen. Dat blijkt uit de jaarlijks Cool IT-rangschikking van Greenpeace. Panasonic en Sony hinken achterop.

Het Cool IT-scorebord is een jaarlijkse lijst van milieuorganisatie Greenpeace. Zo wil zij aandacht vragen voor ecologische inspanningen vanuit de technologiesector. Netwerkspecialist Cisco haalt een score van 62 punten, gevolgd door Ericsson (53 punten) en IBM (42 punten).

Cisco wordt vooral geloofd om zijn smart grid-producten voor ‘slim energieverbruik’ en de investeringen in energiemanagement voor gebouwen. Ericsson scoort dan weer met zijn praktische energieoplossingen en het lobbywerk tijdens de klimaattop in Kopenhagen.

Geen informatie van Google
Google staat op de zesde plaats met een score van 33. Greenpeace is blij dat Google zo’n pleitbezorger is van energie-efficiëntie, maar het bedrijf weigert inzicht te geven in zijn energieverbruik. Iets wat concurrenten zoals Microsoft volgens de milieuorganisatie wel doen. In een reactie aan CNet zegt de informatiegigant dat het geen informatie vrijgeeft over de omvang van zijn operatie om concurrentieredenen.

Naar 15% minder uitstoot
Greenpeace wil de IT- en telecomsector meer betrekken in het energiebeleid. Daarbij wijst het op de commerciële mogelijkheden om uitstoot te beperken. De organisatie verwacht zelfs dat wanneer we IT toepassen op zaken als transport, gebouwen en stroomopwekking, er in de volgende tien jaar vijftien procent minder uitstoot zal zijn.

Advertentie