Microsoft: Android schendt onze patenten

Microsoft heeft voor het eerst Google Android beschuldigd van patentschending. Tegelijk heeft het een deal met HTC gesloten, waardoor deze smartphonemaker volledig buiten schot blijft.

Volgens bronnen dicht bij het bedrijf vindt Microsoft dat de patentschending vrij breed gaat, van de gebruikersinterface tot het onderliggende besturingssysteem.

In een verklaring aan onze collega’s van CNet zegt Microsofts advocaat Horacio Gutierrez dat het bedrijf de voorkeur geeft aan licentiedeals zonder rechtszaken. Maar dat het wel een verantwoordelijkheid heeft om concurrenten niet gratis te laten meerijden.

[related_article id=”161452″]

Geen HTC
Tegelijk met dit nieuws is bekend geworden dat Microsoft en HTC een deal hebben gesloten. De telefoonmaker mag technologie van Microsoft op Androidtelefoons gebruiken. Microsoft zou ook in gesprek zijn met andere fabrikanten.

Details over deze deal zijn niet bekend, behalve dat Microsoft royalty’s van HTC zal krijgen. De Taiwanese telefoonmaker is een van de belangrijkste fabrikanten van zowel Windows Mobile- als Androidtoestellen.

Microsoft heeft de afgelopen jaren al herhaaldelijk gezegd dat Linux zijn patenten schendt, en Android is grotendeels gebaseerd op Linux. Niet bekend is of de claim ook andere technologie omvat.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business