Nieuws

Ubuntu 10.04 bijna klaar voor release

Canonical, het bedrijf achter de Linuxdistributie Ubuntu, brengt een nieuwe testversie van Lucid Lynx (Ubuntu versie 10.04) uit. Release candidate 1 is een volledig afgewerkte versie die stabiel genoeg is om op grote schaal getest te worden. Op 29 april wordt de definitieve uitgave verwacht.

Eerder deze maand liet Canonical al weten wat zijn plannen voor Maverick Meerkat (versie 10.10) zijn. Nu Lucid Lynx bijna klaar is, blijken sommige van de doelstellingen van Meerkat al in Lynx te zitten.

Zo is er sprake van het MeMenu, een gadget dat meerdere sociale netwerken kan bijhouden. Ook het doel om opstarttijden te verbeteren wordt behaald door het HAL-pakket te verwijderen.

De meest zichtbare wijziging is echter de overstap naar het Light-thema. Daarmee zegt Canonical voorgoed vaarwel tegen het fel bekritiseerde oranjebruine thema dat veel Linuxgebruikers van Ubuntu weghield.

Lucid Lynx RC1 bevat nog enkele bugs die Canonical voor 29 april denkt te kunnen oplossen. De nieuwe testversie kun je op de Ubuntu-website downloaden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business