De politieke crisis woedt in alle hevigheid. De Vlaamse partijen willen zo snel mogelijk verkiezingen, terwijl de Franstalige partijen die boot net proberen af te houden. Of niet? Zowel MR als Ecolo registreerde vorige week al enkele specifieke verkiezings-URL’s. Nieuwe federale verkiezingen lijken onvermijdelijk. Koning Albert II heeft het ontslag van de regering Leterme II aanvaard, […]

Advertentie

De politieke crisis woedt in alle hevigheid. De Vlaamse partijen willen zo snel mogelijk verkiezingen, terwijl de Franstalige partijen die boot net proberen af te houden. Of niet? Zowel MR als Ecolo registreerde vorige week al enkele specifieke verkiezings-URL’s.

Nieuwe federale verkiezingen lijken onvermijdelijk. Koning Albert II heeft het ontslag van de regering Leterme II aanvaard, en de socialisten van SP.A willen niet meestappen in een noodregering. Maar de Franstalige politici hopen nog steeds verkiezingen te vermijden. Dat blijkt althans uit de officiële standpunten van zowat alle Franstalige partijen in kranten en op radio en tv.

Liberalen gaan voor Elections2010
Maar in de verschillende partijhoofdkwartieren worden de nakende verkiezingen al voorbereid. Bij de Franstalige liberalen van MR werd door de informaticadienst het domein www.elections2010.be geregistreerd. De groenen van Ecolo reserveerden alvast www.6juin.be en www.13juin.be – de datums die momenteel genoemd worden als mogelijke verkiezingsdagen.

Vorige week al geregistreerd
Vooral het tijdstip waarop deze URL’s geregistreerd werden, is opmerkelijk. De MR legde beslag op Elections2010.be in de avond van 22 april, niet toevallig de dag waarop Open VLD-voorzitter Alexander De Croo het vertrouwen van zijn partij in de regering opzegde en de stekker uit de communautaire onderhandelingen trok.

Bij Ecolo hebben ze gewacht op de koning en op de resultaten van de bijkomende verkenningsopdracht die werd toebedeeld aan MR-topman Didier Reynders. De domeinen werden pas gisteren geregistreerd, nadat de koning het ontslag van de regering aanvaardde.

Elections2010.be verwijst door naar de site van de MR, terwijl Ecolo het iets ludieker aanpakt. Zij vergasten bezoekers van deze sites op de volgende boodschap: “In tegenstelling tot de ecologisten van zowel Ecolo als van Groen zijn er mensen die deze crisis altijd gewild hebben, om electorale redenen. Deze pagina zullen ze alvast niet bemachtigen.”

Advertentie