Nieuws

Politie onderzoekt zaak verloren iPhone 4G

De politie van Silicon Valley onderzoekt de aankoop van een iPhone 4G-prototype door gadgetblog Gizmodo. Door de verloren iPhone te kopen, hebben ze mogelijk een strafbaar feit gepleegd.

Redacteurs bij gadgetblog Gizmodo gaven in een artikel toe dat ze vijfduizend dollar hebben betaald voor een toestel dat waarschijnlijk een prototype van de iPhone 4G is. De telefoon was per ongeluk door een Apple-medewerker achtergelaten in een café.

Het politieonderzoek moet uitwijzen of er voldoende aanwijzingen zijn voor een vervolging. Het is niet duidelijk of hierbij Gizmodo wordt geviseerd, de persoon die de telefoon op café vond, of allebei.

Felle reactie?
De uitgelekte telefoon is opmerkelijk, omdat Apple normaal zeer veel belang hecht aan de geheimhouding van zijn onderzoek en productontwikkeling. Daarvoor heeft het bedrijf in het verleden al agressieve juridische stappen ondernomen tegen de media.

Apple sleepte in het verleden al eens een website van Mac-enthousiastelingen voor de rechter om te weten te komen wie informatie lekte. Apple kreeg toen ongelijk.

In Californië, waar de iPhone verloren was, kunnen vinders zwaar gestraft worden als ze het gevonden materiaal niet teruggeven. Wie een voorwerp vindt, de waarschijnlijke eigenaar kent en het voorwerp niet teruggeeft is schuldig aan diefstal. Een andere wet stelt dat als iemand een illegaal verworven voorwerp krijgt, een gevangenisstraf van een jaar riskeert.

Gizmodo heeft de telefoon wel al teruggegeven na eenvoudig verzoek van Apple. Het is afwachten of deze zaak nog een juridisch staartje krijgt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business