Nieuws

McAfee slaat mea culpa

McAfee verontschuldigt zich publiekelijk voor de updateblunder van afgelopen week. Duizenden computers wereldwijd werden onbruikbaar. De oorzaak lag waarschijnlijk bij een gebrekkige kwaliteitscontrole.

David DeWalt, president en CEO van McAfee, verantwoordde zich vrijdag in een open brief voor het debacle van afgelopen week. Dewalt verontschuldigde zich in naam van McAfee en belooft de kwaliteitscontrole te verscherpen.

FAQ
Wat de CEO in zijn brief niet vermeldt is de eigenlijke oorzaak van de blunder. Ook in een officiële FAQ over het incident blijft men op de vlakte over het waarom.

“Er zijn recent veranderingen doorgevoerd in ons kwaliteitscontrolesysteem. Spijtig genoeg heeft dit ervoor gezorgd dat een foutieve virusupdate door de controle is kunnen glippen”, lezen we daar.

Stappen overgeslagen
Uit een eerdere versie van de FAQ, die lekte naar de collega’s van zdnet.com, blijkt echter dat bepaalde stappen van de kwaliteitscontrole werden overgeslagen.

Bovendien zou de gewraakte update niet eens getest zijn op Windows XP met Service Pack 3.
Computers met deze versie van Microsofts populaire besturingssysteem werden het zwaarst getroffen.

Blogpost
Opvallend is ook dat men op de frontpagina van McAfees website lang met geen woord over de problemen repte. Het duurde meer dan 24 uur alvorens er een link verscheen naar een oppervlakkige blogpost tussen de reclameboodschappen voor McAfees nieuwste producten.

Aanvankelijk was in dat bericht te lezen dat het aantal getroffen computers geschat werd op “een half procent van onze zakelijke klanten en nog minder particulieren.” Een dag later werd dat aangepast naar “een klein percentage zakelijke klanten en een fractie consumenten.”

Crisismanagement
Niet alleen de kwaliteitscontrole van McAfee heeft steken laten vallen: ook op gebied van crisismanagement werden heel wat verkeerde beslissingen genomen. Afgaande op de boze reacties op de publiekelijke mea culpa van CEO DeWalt, zal McAfee hier door heel wat klanten op worden afgerekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business