iPhone draait op Android

Het iPhone Dev-team heeft een nieuwe hack uitgebracht waarmee je Googles Androidsysteem op de oudere iPhone 2G-toestellen kunt draaien. Met het dualbootprogramma OpeniBoot kies je bij het opstarten tussen iPhone OS en Android.

Apple-topman Steve Jobs moet de laatste tijd slecht geslapen hebben. Een werknemer van Adobe haalde op zijn blog fel uit naar Apple, de nieuwste iPhone belandde in de handen van Engadget en de iPad werd al na één dag gekraakt. Een hacker strooit nu nog meer zout op de wonde door Android, het mobiele besturingssysteem van aartsrivaal Google, op de iPhone te zetten.

Nog niet volledig
In 2008 al slaagde iPhone Dev-lid Planetbeing erin Linux op de iPhone te krijgen. Die techniek breidt hij nu uit door een (weliswaar onvolledige) versie van Android op de smartphone te zetten. “Momenteel werkt de functie enkel op de oudere 2G-toestellen, maar ook de 3G-versie zou het moeten kunnen draaien”, zegt de hacker.

[related_article id=”161563″]

Omdat Android zowel met touchscreen als knoppen werkt, moest Planetbeing de volumeknoppen omvormen tot de ‘Bel’- en ‘Home’-toetsen. Hij bekijkt momenteel de mogelijkheden om de hack ook op de iPhone 3GS te krijgen. “Al is dat wel meteen een stuk moeilijker”, getuigt de hacker.

iPhone Dev
Het team waarvan Planetbeing deel uitmaakt, iPhone Dev, heeft de nodige ervaring. Eerder slaagden de leden er al in de iPad te kraken en iPhones en simkaarten te ontgrendelen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business