Nieuws

Apple wil telefoonchipmaker ARM kopen

Apple heeft interesse in ARM, een van zijn telefoonchipleveranciers. Het is een gerucht dat de ronde doet in het Londense financiële district, volgens de krant London Evening Standard.

Volgens de geruchten wil Apple zelf chips gaan ontwikkelen en maken door ARM op te kopen. De prijs van een overname zou rond de acht miljard dollar liggen. Omdat Apple nog veertig miljard dollar cash ter beschikking heeft, lijkt de transactie goed te doen.

Hoewel het hier gaat om onbevestigde geruchten, geloven beleggers er toch in. Het aandeel van ARM schoot zo’n acht procent omhoog.

Twee vliegen in één klap
Door ARM te kopen, zou Apple tweemaal scoren. Het zou ten eerste de knowhow en het chipdesign in huis halen voor toestellen zoals de iPad.

Maar tegelijk zou het ook de toegang van concurrenten tot ARM-technologie afsnijden. Alle makers van Androidtelefoons bijvoorbeeld. Ze zijn dan gedoemd om minder goede processoren te gebruiken in hun telefoons.

Toch zijn er nog veel onzekerheden. Eerst moeten de geruchten kloppen en moet de overname doorgaan. En daarvoor moeten Amerikaanse en Europese autoriteiten nog beslissen dat de overname de concurrentie niet in gevaar brengt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business