Nieuws

Officebestanden delen via Facebook

Microsoft heeft op de Facebook F8-conventie een nieuwe vorm van documenten delen aangekondigd. Op Docs.com kun je gratis Officebestanden uploaden of aanmaken en vervolgens met je Facebookvrienden delen.

Tot nu toe was Google Docs de enige echte speler op de markt voor online documenten. Zowel bedrijven als kleine groepjes vrienden gebruiken de service om online Word- of Excelbestanden met elkaar te delen.

Met Docs.com hopen Facebook en Microsoft vooral die groepjes vrienden in hun kamp te krijgen. De service stelt mensen in staat documenten aan te maken en te delen. Maar in tegenstelling tot bij Google Docs hoef je niet langer mensen op e-mailadres toe te voegen.

Verbonden met Facebook
Met de nieuwe dienst kun je immers rechtstreeks in je Facebookcontacten aanduiden met wie je een bestand wilt delen. Bovendien verschijnen nieuwe documenten automatisch in je Facebook-nieuwsitems.

Dat grote voordeel is meteen ook een nadeel: wie niet in je Facebookcontacten zit, kan een Docsbestand niet bekijken of bewerken. Bedrijven blijven dus beter bij Google Docs.

Goed voor Microsoft
De samenwerking met Facebook komt Microsoft goed uit, want het bedrijf wil later dit jaar een gratis online versie van Office uitbrengen. Met Docs.com kan het bedrijf uit Redmond nu al ondervinden wat de mogelijke kwaaltjes van online documenten delen zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business