De beslissing van OpenVLD om uit de federale regering te stappen was eerst te lezen op Twitter. Opmerkelijk is dat een volksvertegenwoordiger van CD&V de primeur heeft. Een van de hoofdrolspelers in de Twittercommunicatie is federaal minister Vincent Van Quickenborne (OpenVLD). Om 11.31 uur stuurde hij van op het partijbureau het Twitterbericht “Alea jacta est” […]


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!De beslissing van OpenVLD om uit de federale regering te stappen was eerst te lezen op Twitter. Opmerkelijk is dat een volksvertegenwoordiger van CD&V de primeur heeft.

Een van de hoofdrolspelers in de Twittercommunicatie is federaal minister Vincent Van Quickenborne (OpenVLD). Om 11.31 uur stuurde hij van op het partijbureau het Twitterbericht “Alea jacta est” (sic.) de wereld in: de teerling is geworpen.

Op dat ogenblik was nog niet duidelijk hoe de teerlingen gevallen waren. CD&V-volksvertegenwoordiger Katrien Partyka wist het wel. Om 11.35 uur stuurde ze via Twitter: “VLD stapt eruit tssss….” (sic.).

Partyka is een nieuweling op Twitter. Haar account is nog maar twee dagen oud en haar eerste bericht dateert van gisteren. In totaal heeft ze nog maar vijf berichten gepost, maar ze heeft al 88 volgelingen verzameld.

Alle Twitterberichten van de politici met een federaal mandaat zijn te volgen op één lijst