Peppermint: Linux in de cloud

Een nieuwe Linuxdistributie probeert de brug te slaan tussen cloudcomputing en de desktop. Peppermint wil zo snel en licht zijn, zonder volledig afhankelijk te zijn van het internet.

De distributie gaat deze week in een gesloten bèta, waarna ze binnen een maand ook voor anderen beschikbaar is. Volgens ReadWriteWeb gaat het om een afleiding van Lubuntu en een aantal configuratiebestanden van Linux Mint. De desktopomgeving is LXDE.

Peppermint is niet de eerste toepassing die sterk leunt op de cloud. Het bekendste voorbeeld is Google Chrome OS. Al zal dat grotendeels steunen op het internet, waar Peppermint gaat voor een combinatie van online en desktop.

Op de website van Peppermint beloven de ontwikkelaars dat hun systeem onmiddellijk gebruiksklaar is. Dat wil zeggen dat je niet eerst talloze onderdelen moet installeren of instellingen gaan opzoeken.

Voor de brug tussen het web en de desktop gebruikt Peppermint Mozilla Prism. Dat zijn webapplicaties die je vanaf je bureaublad kunt opstarten en zich eigenlijk gedragen als offline toepassingen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business