Nieuws

Overname Tandberg door Cisco rond

De overeenkomst tussen netwerkreus Cisco Systems en de Noorse videovergaderspecialist Tandberg is eindelijk rond. Met de overname gaat een bedrag van 3,3 miljard dollar gepaard.

In oktober bracht Cisco al een bod van drie miljard dollar uit, maar de investeerders zagen dat niet zitten. De netwerkgigant gaf echter niet op en verhoogde zijn bod in december tot 3,3 miljard. Hiermee gingen ze wel akkoord.

Aandelen tekort
Op dat moment kwam Cisco echter nog 1 procent aandelen van Tandberg tekort. Volgens de Noorse wet is een aandeel van 90 procent in een bedrijf nodig voor een overname. Terwijl Cisco op zoek ging naar de resterende aandelen, bogen de Europese Unie en het Amerikaanse departement van recht zich over de deal.

Die geven nu groen licht en ook de resterende aandelen zijn terecht. Cisco bezit nu 91,9 procent van de aandelen van Tandberg. Voormalig CEO van Tandberg Fredrik Halvorsen stapt over naar Cisco, waar hij senior vicepresident wordt en hoofd van de nieuwe TelePresence-afdeling.

Video-aanwezigheid
Die laatste afdeling was de grote motivatie voor Cisco om Tandberg over te nemen. Steeds meer bedrijven stappen immers over op videoconferencing of video-aanwezigheid om de kosten van verplaatsingen te drukken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business