Nieuws

Oracle blijft kopen

Databasespecialist Oracle biedt 17 dollar per aandeel, 685 miljoen dollar in totaal, voor Phase Forward. Dit Amerikaanse bedrijf ontwikkelt software voor de medische sector.

Het softwarepakket Integrated Clinical Research Suite van Phase Forward wordt door farmaceutische bedrijven gebruikt om de ontwikkeling van nieuwe medicijnen in goede banen te leiden. Onder meer Eli Lilly en GlaxoSmithKline zijn klanten.

Health Sciences
Met deze overname wil Oracle zijn Health Sciences-afdeling versterken. Die werd opgestart in 2008 met als doel een plaats te veroveren in de markt van de medische software. Vorig jaar nog werd Relsys overgenomen, een voormalig concurrent van Phase Forward.

De afgelopen jaren groeide Oracle gestaag dankzij enkele grote overnames van meerdere miljarden dollars. Zo kocht het eerder dit jaar Sun Microsystems, de ontwikkelaar van de Java-software, voor 7,4 miljard dollar.

De 17 dollar die Oracle per aandeel wil neertellen, ligt 30 procent hoger dan de laatste slotkoers van Phase Forward. Vrijdag, na de bekendmaking van het bod, steeg de waarde van het aandeel op de beurs van Wall Street met ruim 28 procent.

De overname wordt naar verwachting deze zomer afgerond. Eerst moeten de regulator en de aandeelhouders zich nog over het bod uitspreken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business