Nieuws

Microsoft lanceert Windows-reparatietool

Microsoft experimenteert met een diagnose- en reparatiedienst die de ingebouwde hersteltools van Windows 7 moet aanvullen. Ook voegt deze een gelijkaardige functionaliteit aan de oudere besturingssystemen toe.

Met het ‘Fix it Center’ kunnen Windowsgebruikers problemen met hun computer automatisch verhelpen. De bèta van het programma, dat bestaat uit de software en een online dienst, is sinds vorige week gratis te downloaden.

300 oplossingen
De reparatiedienst beschikt momenteel over ongeveer 300 kant-en-klare oplossingen voor veelvoorkomende conflicten. Ook kan de dienst nieuwe problemen voorkomen door actief naar bekende conflicten te zoeken en de nodige updates te installeren.

[related_article id=”161452″]

Mocht de nieuwe dienst een bepaald probleem niet verhelpen, dan kan de gebruiker telefonisch of via e-mail terecht bij Microsofts supportdienst. Een medewerker kan dan met het Fix it Center-account van de gebruiker inloggen en ondersteuning bieden.

XP en Vista
De dienst werkt met Windows XP, Windows Vista en Windows 7. XP-gebruikers moeten wel Service Pack 3 geïnstalleerd hebben op hun systeem (of Service Pack 2 voor de 64-bitsversie). Ook is er ondersteuning voor Windows Server 2003 en Windows Server 2008.

Door één account beschikbaar te maken op verschillende computers, wil Microsoft zijn nieuwe dienst aantrekkelijker maken voor kleine bedrijven.

Logische stap
De lancering van het Fix it Center is een logische nieuwe stap in het ondersteuningsbeleid van de softwareontwikkelaar. In december 2008 werd de eerste stap gezet met de toevoeging van een automatiseringsoptie voor enkele populaire stappenplannen in het Microsoft Support Center.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business