Nieuws

Dimension Data stapt in VCE-verhaal van Cisco, EMC en VMware

Integrator  Dimension Data Belgium is als eerste bedrijf in België gecertificeerd om de oplossingen van de VCE-coalitie (virtual computing environment) van Cisco, EMC en VMware aan te bieden.  De VCE-coalitie biedt geïntegreerde oplossing om bedrijven richting cloud computing te brengen.

Eind vorig jaar hebben netwerkleverancier Cisco, opslagleverancier EMC en virtualisatiespecialist VMware de VCE-coalitie in het leven geroepen om geïntegreerde oplossingen aan te bieden, waarmee datacenters hun bestaande infrastructuur kunnen ombouwen naar een private-cloudmodel. De private cloud is een virtuele IT-infrastructuur die opgebouwd en geëxploiteerd wordt voor en door de onderneming die het aanschaft. Schaalbaarheid, flexibiliteit, snelheid en lagere IT-, energie- en vastgoedkosten zijn hiervan de belangrijkste voordelen.
 
Om tot dergelijk model te komen, hebben Cisco, EMC en VMware hun producten geïntegreerd tot Vblock Infrastructure Packages, infrastructuurpakketten die de virtualisatie-, netwerk-, computer-, opslag-, beveiligings- en beheerstechnologieën van de drie IT-specialisten combineren. Aangezien de meeste bedrijven meer nodig hebben dan een standaard Vblock oplossing, of niet groot genoeg zijn om een volledige Vblock te implementeren, doen de drie nu een beroep op een beperkt aantal gecertificeerde integratiepartners, waaronder Dimension Data. Zij kunnen de Vblocks aanbieden, ongeacht de omvang van de klanten. Per land zouden twee tot drie dergelijke integratiepartners gecertificeerd worden. Dimension Data is één van de bedrijven die hier het snelste op inspeelde.
Managing Director Pierre Dumont van Dimension Data Belgium vindt dat Dimension Data als integratiepartner bijzonder goed geplaatst is om een meerwaarde te bieden aan de VCE strategie. “Om dit te verwezenlijken, combineren we onze kennis uit diverse business units, Netwerkintegratie, Data Centre en Opslag, Beveiliging en de unit Management Solution Business. Dankzij die combinatie van oplossingen van VMware, EMC en Cisco met andere technologieën en vendors, zijn we bovendien uitgeroepen tot bevoorrechte ‘Private Cloud Infrastructure’ bouwer.”
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business