Nieuws

Powerpoint Manager

IT is vooral een board issue als er budgetten moeten worden goedgekeurd. Al krijgt IT daar te horen dat dezelfde dienst moet worden geleverd, maar wel met minder middelen.

In veel gevallen is IT de nagel aan de doodskist bij menig topmanager. IT komt vaak op de agenda van the board als er iets helemaal mis gaat. Als een ERP-project ontspoort qua tijd of budget en het de jaarcijfers bedreigt. Of om het wat te dramatiseren: als er iemand zijn keel moet worden dichtgeknepen.

Tot voor kort kon een IT-verantwoordelijke troost zoeken in zijn eigen koninkrijk. Zijn eigen afdeling was de bakermat van alles wat met IT, telecom en internet had te maken. Alles wat IT aanging moest toch via de keizer passeren. Maar in het tijdperk van the cloud, overigens een belangrijk thema in dit nummer, is hij ook die controlerende rol kwijt. IT staat niet langer in uw bedrijf maar ergens in de wolken. Vandaag kan een business departement volledig autonoom, en zonder inmenging van IT, beslissen om een bepaalde webdienst online in te huren. In heel wat bedrijven gebruiken verkopers bijvoorbeeld een online dienst als Salesforce.com voor hun klantencontacten zonder dat ze een IT-afdeling behoeven. Enkel een browser en internetverbinding zijn hierbij voldoende.

Voor het eerst in de geschiedenis is de IT-afdeling niet langer onmisbaar. En wat erger is: de IT-manager raakt het overzicht kwijt. Uit onderzoek blijkt dat heel veel ondernemingen, en hun IT-managers in het bijzonder, vandaag niet met zekerheid kunnen zeggen of er in hun bedrijf ook effectief gebruik wordt gemaakt van cloud diensten. Onze IT-manager weet het gewoon niet. De factuur voor deze dienst komt terecht op een andere bureau en kostenplaats. Enkel op basis van het toegenomen verbruik van bandbreedte kan er een belletje gaan rinkelen. En dan nog.

Natuurlijk zijn er nog bepaalde taken voor IT. Ook in uw bedrijf. Er zijn de onderhandelingen en de samenwerking met de outsourcer, overigens ook een belangrijk thema in dit nummer. Er moet een computerpark worden onderhouden en een ERP-project worden uitgerold. De medewerkers willen e-mails op hun iPhone of gebruik maken van unified communication. Uitdagingen genoeg. Zolang we maar wegblijven van de board. Tenzij de Powerpoint niet meteen opstart uiteraard.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van het moment

De beste elektronica-acties van het moment

Bekijken bij bol.com

Business