Nieuws

Geen ondersteuning meer voor Vista

De eerste uitgave van Windows Vista (eind 2006 uitgebracht) wordt sinds dinsdag niet meer ondersteund door Microsoft. Alleen gebruikers met Service Pack 1 of 2 krijgen nog volledige hulp.

In het aangepaste ondersteuningsbeleid wordt de deadline echter iets verzacht. Daar staat in dat de medewerkers wel "hun best zullen doen" om Vistagebruikers die geen servicepack hebben te helpen.

“Onder het vorige ondersteuningsbeleid konden consumenten geen beroep doen op de hulp en updates van Microsoft zodra een servicepack zijn deadline voor ondersteuning had bereikt”, zegt het bedrijf in een blogpost. “Maar de afgelopen jaren hebben we veel feedback gekregen op dit beleid van onze partners en consumenten. Velen vroegen toch om ondersteuning, ook al beschikken ze niet over het geschikte servicepack, als het product op zich nog altijd in de fase van Mainstraim Support of Extended Support zit. Zij vonden dat beperkte hulp mogelijk moet zijn.”

Doelstelling van de extra ondersteuning is consumenten motiveren om over te stappen op een versie die nog wel ondersteund wordt. Want alleen die software krijgt updates, zoals het dichten van beveiligingsgaten. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business