Intel komt in het tweede kwartaal van dit jaar met een nieuwe dualcore Atom-chip. Dat zegt Intel-baas Paul Otellini. Een Atom-chip met twee processorkernen is niet nieuw. Intel heeft al zo’n chip voor kleine desktops (nettops). Maar de chip waar Otellini het over heeft, is allicht bedoeld voor netbooks en andere kleine toestellen. Momenteel heeft […]


Intel komt in het tweede kwartaal van dit jaar met een nieuwe dualcore Atom-chip. Dat zegt Intel-baas Paul Otellini.

Een Atom-chip met twee processorkernen is niet nieuw. Intel heeft al zo’n chip voor kleine desktops (nettops). Maar de chip waar Otellini het over heeft, is allicht bedoeld voor netbooks en andere kleine toestellen. Momenteel heeft Intel voor netbooks uitsluitend een singlecore-processor.

“De volgende innovatie die we dit jaar van Atom mogen verwachten, is dualcore”, zei de Intel-baas in een gesprek over de kwartaalresultaten van Intel. “Ik ben ervan overtuigd dat er nog serieuze groei zit in de netbookmarkt.”


De overstap naar dualcore kan de Atom-processor een serieus voordeel opleveren. Op prestatievlak ligt deze chip ver achter op de normale Intel-processors. En de Atom-chip mag dan wel in de eerste plaats ontworpen zijn voor een zuinig energieverbruik, eerder dan voor fikse prestaties, toch kan zo’n dualcore de prestaties van netbooks alleen maar ten goede komen.