Google introduceert nieuwe versie Docs

Google heeft zijn Docs aangepast zodat het optimaal functioneert in moderne browsers. De webgebaseerde kantoorsoftware bevat nieuwe functies en is compatibel met HTML 5.

In de nieuwe versie van Google Docs is het makkelijker om een afbeelding te plaatsen in een document. Opmerkingen toevoegen, tekst nummeren en lijstjes maken zal eveneens eenvoudiger gaan, en er is ondersteuning voor betere formatteeropties. Verder is de uploadfunctie veel krachtiger en behouden geïmporteerde bestanden hun originele structuur nauwkeuriger.

In de spreadsheets is een werkbalk voor formules toegevoegd. Je kunt kolommen verslepen en cellen automatisch vullen. Daarnaast belooft Google dat werken met enorme sheets heel vlotjes gaat, evenals navigeren tussen rekenbladen.

[related_article id=”158901″]

Snellere samenwerking
Handig aan Google Docs is de mogelijkheid om simultaan samen te werken aan één bestand. Ook deze optie is nog krachtiger. De applicatie ondersteunt samenwerking van maximaal vijftig gebruikers. In documenten zie je de wijzigingen letter voor letter verschijnen.

Aan Google Apps heeft de zoekgigant een eenvoudige tekenapplicatie toegevoegd. Ook in de Drawings Editor kunnen meerdere mensen samenwerken aan tekeningen. Denk hierbij aan schema’s, statistieken en diagrammen. Voor alle toepassingen geldt dat het samenwerken nog eenvoudiger wordt dankzij het geïntegreerde chatvenster.

HTML 5
Google heeft Docs omgebouwd naar HTML 5. Als gevolg is de offline ondersteuning tijdelijk niet meer beschikbaar. Dit gaat in vanaf 3 mei. Offline toegang voor Gmail en Google Calendar blijft de dienstverlener wel ondersteunen.

Over enkele dagen kun je in de documentinstellingen de nieuwe versie activeren. 
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business