Nieuws

Mobiele toepassingen spurten voorbij cd's

Binnen twee jaar zal de gezamelijke omzet uit mobiele toepassingen hoger liggen dan de omzet uit cd’s, die een slordige 14 miljard dollar bedraagt. In 2012 zou de omzet uit mobiele toepassingen al 17,5 miljard dollar bedragen. Dat heeft consultingbedrijf Chetan Sharma berekend.

Ook andere cijfers wijzen in diezelfde richting. Het onderzoeksbureau Research2guidance voorspelt bijvoorbeeld dat de markt voor smartphonetoepassingen in 2013 15,65 miljard dollar zal bedragen, aldus de nieuwssite Techcrunch.

Het aantal downloads van mobiele toepassingen stijgt van ruim zeven miljard in 2009 naar bijna vijftig miljard in 2012, wat neerkomt op een jaarlijkse groei met 92%. Een snelle rekenoefening leert ons dat de gemiddelde prijs van een mobiele download minder dan een halve dollar zal bedragen. Maar het plaatje is iets complexer dan dat.

De komende twee jaar mogen we immers een sterke toename verwachten van het aantal gratis, door advertenties gesponsorde toepassingen. De toepassingen waarvoor je wel nog moet betalen, zullen dan gemiddeld 1,40 dollar bedragen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business